Vitalprof főoldal

Zöldségek-gyümölcsök a szivárvány minden színében

Egészségünk védelmében naponta legalább ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget. Ezt javasolják a hazai és nemzetközi táplálkozástudományi szakemberek ajánlásai, kiemelve azt, hogy ezek lehetőleg minél többféle színűek legyenek, úgy mint a szivárvány.

 A zöldségek-gyümölcsök színét adó fitotápanyagok ugyanis bizonyítottan segítenek az egészség megőrzésében.
A fényes színű zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák a legtöbb antioxidánst, amelyek védelmezik a szervezetet a szabadgyökök, vagyis a test hosszútávú egészségét aláásó instabil molekulák ellen.
A szakemberek szerint nemcsak zöldből kell elegendő mennyiséget fogyasztani, lehetőleg együnk minél több vörös, narancssárga, kék és bíbor színű zöldséget és gyümölcsöt is. Igy számtalan értékes fitotápanyagot (likopint, anthocyanint, proanthocyanint, béta-karotint, flavonoidot, cathechint) és vitamint tudunk szervezetünk számára biztosítani.
Nagy tanulmányok igazolták, hogy ezek a polifenol típusú fitotápanyagok pozitív hatással vannak a gyulladásos folyamatok kialakulásának megelőzésére, javítják az immunrendszer működését, csökkentik a szív- és érrendszeri valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
 

A kosár üres


www.ganodex.huwww.vitalkid.huwww.annavit.hu • www.lentinex.hu

©2024 Vitalprof - természetes egészség
Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok