10 egyszerű és természetes módszer az immunerősítéshez

1,           Aludj eleget és kezeld a stresszt. Az alváshiány és a túlzott stressz növeli a kortizol hormon szintjét.

 Ha ez hosszabb ideig így marad, az egyértelműen rontja az immunfunkciókat.

2,           Kerüld a dohányfüstöt. Ne dohányozz és kerüld a dohányfüstöt, mert aláássa az immunrendszer normál működését, emeli a tüdőgyulladás és a hörgőgyulladás rizikóját, a gyerekeknél pedig hozzájárulhat a középfül-gyulladás kialakulásához.

3,           Fogyassz kevesebb alkoholt. Az alkohol túlzott fogyasztása gyengíti az immunműködést.

4,           Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt és különböző diókat, magokat. A fitotápanyagok, amelyek a növényekben az immunrendszer szerepét töltik be, az emberben is erősítik a saját immunrendszer működését és javítják a szervezet antitest reakcióit.

5,           Gondolkozz probiotikumokban. A probiotikumokban gazdag ételek és étrend-kiegészítők csökkentik a légúti és bélrendszeri fertőzések előfordulását.

6,           Legyen a nap is a vitaminod. A napfény fokozza a D-vitamin mennyiségét a szervezetben. Kimutatták, hogy alacsony D-vitamin szint mellett, nagyobb a fertőzések előfordulásának valószínűsége. November és március között mindenképpen érdemes a D-vitamin pótolni.

7,           Szokj rá a fokhagymára. A fokhagyma erős baktériumölő és igazoltan javítja az immunműködést.

8,           Egyél folyamatosan gyógygombát. A shiitake, ganoderma, maitake, mind jelentősén képes javítani az immunrendszer működését. Nem csak a fertőzések ellen hasznosak, de kiemelkedően hasznosak a daganatok megelőzésében is.

9,           Próbáld ki az immunerősítő gyógynövényeket. A Ginseng és a Echinacea (Kasvirág) komoly segítség lehet, ha visszatérő fertőzéseket szeretnénk megelőzni.

10,         Igyál minden nap 2-3 liter nem cukros folyadékot. A megfelelő folyadékpótlás a legegyszerűbb módja a szervezet karbantartásához, de főleg gyerekeknél bizony sokszor előfordul, hogy túl kevés a folyadékbevitel. 

A kosár üres


www.ganodex.huwww.vitalkid.huwww.annavit.hu • www.lentinex.hu

©2023 Vitalprof - természetes egészség
Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok