Meghűlés

Az ősz az iskola mellett a vírusos meghűlések időszaka is. Mielőtt azonban a gyógyszertár fele rohannál jobb, ha megfontolod a természetes gyógymódokat, mert szinte biztos, hogy nem fognak egy vagyonba kerülni és a siker is garantált illetve, nincsenek ellenjavallatai vagy mellékhatásai.

 Az enyhe láz vagy hőemelkedés, fájó torok és levertség könnyen kezelhető a megfelelő folyadékpótlással és étrenddel.

Gyógyteák
A teák két szempontból előnyösek: hidratálnak és stimulálják az immunrendszert. Ugyanakkor antioxidánsokat is tartalmaznak, ami megkönnyíti a tünetek legyőzését. A legjobb választás: zöld tea, csipkebogyó tea, hársfavirág tea, kamilla és erdei gyümölcs tea. Szintén nagyon előnyösek a gyümölcslevek és limonádék is. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne a forgalomban kapható gyümölcsleveket fogyasszuk, mert magas cukortartalmuk miatt több kárt okoznak.

Tyúkhúsleves
A húsleves tápanyag tartalmáról szóló mesék igazak. Segít az orrdugulásban és hidratálásban is egyaránt, könnyű emészteni így nem veszi igénybe a szervezetet. Nem utolsó sorban pedig az immunrendszer számára elengedhetetlen zsírokat is tartalmaz.

Természetes antibiotikumok
Rengeteg olyan természetes szer létezik, ami antibiotikus hatással bír. Mellettük szól, hogy a szintetikus társaikhoz képest nem pusztítják el a bélflórát és nem okoznak rezisztenciát. A lista élén a fokhagyma áll. Nagyon erős antibiotikus és antivirális hatással bír.
Hasonlóan hatékony a gyömbér. Gyömbért fogyasztva könnyen megszabadulhatunk a hűléstől. Lehet fogyasztani tea vagy nyers formában is.
Hagyma, bors, csípős paprika szintén a baktériumok elleni küzdelem fő eszközei. Egyéb növények, amik legyőzik a fertőzést: karfiol, káposzta, torma, citrusfélék, méz és alma.
 

Kapcsolódó cikkek

A kosár üres


www.ganodex.huwww.vitalkid.huwww.annavit.hu • www.lentinex.hu

©2023 Vitalprof - természetes egészség
Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok