Brokkoli a daganatok ellen

A rendszeresen brokkolit fogyasztók immunitása erősebb a daganatokkal szemben. Tudósok olyan meggyőző bizonyítékokat hoztak nyilvánosságra, amelyek támogatják azt a tényt, hogy a brokkoli képes megduplázni az immunrendszer daganat elleni hatékonyságát.

Elizabeth Jeffery, az Illionis Egyetem Táplálkozástudományi Professzora azt állítja, hogy 2-3 perces főzéssel a brokkoli egy potenciális daganatellenes táplálék lehet, de óvatosnak kell lenni, mert a túlfőzés már szétroncsolja a vitális enzimeket, amelyek felelősek a jótékony hatásért.
További javaslata, hogy szórjunk brokkoli csírát és együnk mustárt a brokkolihoz, ezzel növelve a számtalan pozitív hatását a zöldségnek.

Másik tanulmányban azt vizsgálták, hogy a brokkoli értékes hatóanyaga a szulforfán, megtalálható mind a brokkoli csírában, mind a brokkoli porban is. A kutatók azt javasolják, hogy a legkiválóbb hatás elérése érdekében, mind a brokkoli csírát, mind a brokkoli port fogyasszuk rendszeresen.

Érdemes megemlíteni, hogy nem csak a daganatos megbetegedések ellen hatékony a brokkoli, hanem jótékony hatás fejt ki az emésztőrendszerre is.
 

Kapcsolódó cikkek

A kosár üres


www.ganodex.huwww.vitalkid.huwww.annavit.hu • www.lentinex.hu

©2024 Vitalprof - természetes egészség
Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok